Jablečný koláč bez mouky
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 10
Ideální směs chutí v zimním období: jablíčka, skořice, ořechy, rozinky. Tento jablečný koláč bez mouky je velmi šťavnatý a plný jablek. Mám ho od své kamarádky Eriky. Někdy, když mám chuť upéct něco bez mouky a vajec, zajdu k ní pro inspiraci. Ráda se s vámi o něj podělím, protože mě moc překvapil.
Ingredients
- Korpus:
- 270 g ovesných vloček
- 90 g kokosového oleje
- 70 g medu (důležitý, drží korpus pohromadě)
- 1 lžička mleté skořice
- Náplň:
- 1 kg nastrouhaných jablíček
- 1 velká lžíce skořice
- 1 velká lžíce citrónové šťávy (nemusí být)
- 1 velká lžíce vanilky (nemusí být)
- 2 velké lžíce kokosového cukru nebo javorového sirupu (závisí na tom, jak sladká jablíčka máte, někdy stačí mnohem méně sladit nebo vůbec)
Instructions
- Korpus:
- Smíchejte všechny ingredience na korpus dohromady (vločky, kokosový olej, med, skořici) a rovnoměrně zatlačte do kruhové formy s průměrem cca 24-25 cm, klidně můžete zatlačit trochu až na okraje formy. Dejte péct na 5-8 minut do trouby na 170 stupňů.
- Náplň:
- Nastrouhaná jablíčka trochu na plotně poduste, ne však úplně doměkka. Poté přidejte ostatní ingredience (skořice, citrónová šťáva, vanilka, javorový sirup, případně ořechy). Se sirupem opatrně, někdy díky sladkým jablíčkům ani není potřeba dávat. Plnku můžete dochutit podle svých vlastních chutí, třeba rozinkami. Poté dejte plnku na vychlazený korpus, vložte do trouby a pečte na 160 stupňů přibližně 20-30 minut. Nechte vychladnout v troubě (dojít).
Napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.